Van Geel reageert: Als ik dat niet had gedaan, was hij nu transfervrij vertrokken

Van Geel reageert: "Als ik dat niet had gedaan, was hij nu transfervrij vertrokken"

01-09-2015 17:10

Feyenoord verlengde eerder dit jaar de contracten van Anass Achahbar en Elvis Manu. Eerstgenoemde komt echter nauwelijks in de plannen voor en Manu is zelfs al vertrokken. Martin van Geel geeft in gesprek met RTV Rijnmond tekst en uitleg.

"Je verlengt contracten om waarde te creëren", begint de technisch directeur bij RTV Rijnmond. "Dat kan door spelers op het veld te laten spelen, dat is aan de technische staf. Maar het kan ook door waarde in de portemonnee. Als ik die contracten niet had verlengd, was Manu nu transfervrij vertrokken. Het lijkt me dus een heel goede zaak dat Feyenoord dat gedaan heeft", zo weerlegt hij de kritiek.

"Hetzelfde geldt nu voor Achahbar", vervolgt Van Geel over de 21-jarige aanvaller, die dit seizoen nog geen minuut speelde en in de vergetelheid dreigt te raken.  "Hij is nu één onze zes spitsen. We hebben er zes voor drie posities, het is aan de technische staf om daar de keuzes te maken."

Vilhena
Van Geel ging ook nog in op het aanblijven van Tonny Vilhena, die zijn contract nog niet heeft verlengd. "We hebben alle begrip voor zijn standpunt om niet naar Sampdoria te gaan, waar we wel overeenstemming mee hadden bereikt. Of we nu loyaliteit van hem verwachten? Nee, ik verwacht niks. Ik ben voor Feyenoord bezig en ik ga in het belang van Feyenoord proberen om zijn contract te verlengen."

Boëtius
Waar Vilhena bleef, daar vertrok een ander kind van de club: Jean-Paul Boëtius maakte de overstap naar FC Basel. "Dat vind ik helemaal geen nederlaag", reageert Van Geel desgevraagd. "We zijn hier met topsport bezig, de besten moeten spelen elke week. Je wilt in de top van Nederland meedoen, dan heb je spelers nodig die de strijd en concurrentie aangaan."

"Als er dan spelers zijn die zeggen: 'Dat kan ik even niet of dat wil ik even niet', dan heb je dat te respecteren. Feyenoord legt de lat elk jaar hoger, dan is het aan de spelers om die strijd aan te gaan. Jean-Paul heeft vorig jaar 31 van de 34 wedstrijden gespeeld, zo weinig was dat ook niet. Maar hij zag toch niet het grote vertrouwen, hij wilde toch niet de strijd aangaan. Dat is ook te respecteren. Dat noem ik geen nederlaag, zo gaat dat in het voetballeven."