Heet hangijzer bij Oranje: Eigenlijk moeten we het hier helemaal niet over hebben

Heet hangijzer bij Oranje: "Eigenlijk moeten we het hier helemaal niet over hebben"

01-09-2015 23:24

Bondscoach Danny Blind maakte afgelopen week bekend dat Arjen Robben de nieuwe captain van het Nederlands elftal is. De aanvaller neemt de aanvoerdersband over van Robin van Persie. 

Robben hoopt niet dat het besluit van Blind in de komende dagen  - waarin er voor Oranje cruciale EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije op het programma staan - een issue is. "Eigenlijk moeten we het deze week hier helemaal niet over hebben. Ik ben hartstikke trots dat ik aanvoerder van mijn land mag zijn, laat dat duidelijk zijn", vertelt de Bayern München-vedette aan Voetbal International. 

"Maar verder moet het nu over voetbal en resultaat gaan. Mijn rol binnen de groep zal hetzelfde zijn als voorheen. Dat gaat op een natuurlijke manier. Als ik mezelf nu anders zou gaan gedragen, is dat niet geloofwaardig", aldus Robben. 

Maandag ging Blind al dieper in op zijn beslissing om Van Persie in te ruilen voor Robben. De oefenmeester 'hield rekening met wrijving'. Dat bleek achteraf gelukkig mee te vallen, zo legde hij uit.