Wereldkampioen kan borst natmaken: Waarom zou het niet nog een keer kunnen?

Wereldkampioen kan borst natmaken: "Waarom zou het niet nog een keer kunnen?"

04-09-2015 13:10

Polen kan vrijdagavond een reuzenstap richting het EK in Frankrijk wanneer het voor een nieuwe stunt zorgt tegen aartsrivaal Duitsland. Spits Robert Lewandowski is ervan overtuigd dat zijn ploeg de wereldkampioen opnieuw pijn kan doen.

Polen voert momenteel verrassend de ranglijst aan in Groep C en heeft een punt meer dan de Duitsers, die in het heenduel verrassend met 2-0 werden verslagen. Vanavond staat de return in Berlijn op het programma. En hoewel Polen in het verleden bijna altijd verloor van Die Mannschaft, blikt Lewandowski met veel vertrouwen vooruit.

"Als we moedig spelen, kunnen we het verschil maken", laat hij weten op de officiële website van de FIFA. De spits, die zelf uitkomt voor het Duitse Bayern München, weet echter dat de klus een stuk lastiger wordt dan in een Warschau. "We spelen deze keer niet thuis en het Duitse elftal zint natuurlijk op wraak."

"We gaan de wedstrijd in met respect voor de wereldkampioen, maar moeten niet bang voor ze zijn. Wij hebben de punten net zo hard nodig als zij", besluit Lewandowski.