Update: NAC gaat akkoord met schorsing voor scheldende routinier

Update: NAC gaat akkoord met schorsing voor scheldende routinier

07-09-2015 15:20
2

Het competitieduel met Helmond Sport krijgt mogelijk nog een staartje voor NAC Breda-speler Ronnie Stam. De routinier heeft van de KNVB een schikkingsvoorstel ontvangen, omdat hij het publiek van Helmond Sport zou hebben beledigd. 

Dat meldt NU.nl maandag. De aanklager betaald voetbal van de voetbalbond wil de 31-jarige middenvelder op basis van verklaringen van aanwezigen voor één duel uitsluiten vanwege zijn gedrag. Wat er zich op 28 augustus exact heeft afgespeeld in Helmond, is onduidelijk. NAC kan tot maandagmiddag 16:00 uur reageren op de aanklacht van de KNVB. 

Wedden

Meer odds

Het is niet voor de eerste keer dit seizoen dat Stam, die deze zomer overkwam van Standard Luik, de schijnwerpers op zich gericht weet in Breda. Toen NAC desastreus begon aan het seizoen en nederlagen leed tegen zowel FC Volendam als FC Eindhoven, haalde hij genadeloos uit naar zijn ploeggenoten. "Het is gewoon amateuristisch bij ons", zei de oud-speler van FC Twente en Wigan Athletic onder meer. 

Update 15:20: NAC heeft volgens ANP besloten om niet in beroep te gaan tegen de strafeis van de aanklager uit Zeist. Dat betekent dat Stam de aanstaande competitieontmoeting met MVV Maastricht aan zich voorbij moet laten gaan.