''Zoon' van Van Gaal zorgt voor grote irritaties in selectie Manchester United'

''Zoon' van Van Gaal zorgt voor grote irritaties in selectie Manchester United'

10-09-2015 22:08
6

Het is onrustig bij Manchester United. De seizoenstart was qua resultaat prima, maar in de laatste weken voor de interlandperiode kwam de klad erin. Een Nederlander zou daar een hand in hebben.

Louis van Gaal krijgt de laatste dagen de ene na de andere draai om zijn oren in Engeland, maar de échte splijtzwam op Carrington luistert naar de naam Max Reckers. Dat meldt The Daily Mail donderdag. Reckers kwam in kielzog van Van Gaal mee naar Manchester United, waar hij video-analist is.

De manier waarop de analist zijn werk doet zorgt voor frictie binnen de United-selectie. Veel spelers vinden dat er belachelijk veel tijd gaat zitten in de teammeetings voor en na wedstrijden, waarin met uitgebreid beeldmateriaal wordt geanalyseerd. Reckers is daar verantwoordelijk voor.

De sessies duren meestal zo lang, dat het voor grote irritaties zorgt. Ook het feit dat er vooral gekeken wordt naar zwakke punten, in plaats van het positieve, wordt Reckers niet in dank afgenomen. Van Gaal werkt al jaren samen met zijn landgenoot, die hij ziet als zijn 'zoon'.