Onhandige situatie voor Ajax in aanloop naar kraker: Daar moet je mee dealen

Onhandige situatie voor Ajax in aanloop naar kraker: "Daar moet je mee dealen"

02-10-2015 12:53

Kort na het het Europa League-treffen met Molde FK (1-1) wacht voor Ajax de competitiekraker tegen PSV. Zondag komt de regerend landskampioen op bezoek in Amsterdam. 

Nog enigszins teleurgesteld door het resultaat in Noorwegen richtte Frank de Boer zijn blik vrijdagochtend al op de clash met de Eindhovenaren. "We hebben tegen Molde wel veel kansen gecreëerd. Dat is dan positief en daar kunnen we bij de spelers op hameren. Op andere momenten waren we slordig met het balbezit, zoals bij de goal en een aantal keer in de tweede helft. Dan is PSV een betere tegenstander dan Molde. Zij zullen daarop loeren en er beter van profiteren dan Molde", aldus de Ajax-trainer op de website van zijn werkgever.

Ajax traint vrijdagochtend nog in Noorwegen en vliegt 's middags terug naar Nederland. "De ideale situatie is natuurlijk dat je al lekker thuis hebt geslapen natuurlijk. En gewoon rustig naar de Toekomst kan afreizen om je voor te bereiden op PSV", legt De Boer uit. "Anderzijds is het hier goed vertoeven. Het zijn de omstandigheden en daar moet je mee dealen. We proberen die zo gunstig mogelijk te maken om goed geprepareerd te zijn voor zondag. Daarom zijn we ook hier gebleven. De storm is wel een beetje aangewakkerd. Je moet er niet aan denken dat je straks niet kan opstijgen vanwege de storm."

Vrijwel alle Ajax-spelers zijn ongeschonden uit de wedstrijd tegen Molde gekomen. "Alleen Davy heeft wat lichte klachten. Viktor Fischer heeft gisteren negentig minuten gespeeld en ik denk niet dat we moeten willen dat hij dat zondag ook doet", stelt De Boer. "Hij kan heel wat minuten maken maar negentig niet. Hij is belangrijk. Het is leuk dat mensen scoren, maar uiteindelijk gaat het om de teamprestatie. Het maakt niet uit wie de trekker overhaalt. We krijgen kansen, maar het maakt niet uit wie hem maakt."