LIVE-discussie: Van de Looi kiest in Arnhem weer voor veelbesproken aanvaller

LIVE-discussie: Van de Looi kiest in Arnhem weer voor veelbesproken aanvaller

04-10-2015 13:38
2

Vitesse en FC Groningen nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in Arnhem. Beide ploegen kenden vorige week een teleurstellend resultaat in de competitie. Vitesse speelde met 0-0 gelijk bij sc Heerenveen, Groningen leed een vrij kansloze nederlaag op bezoek bij Ajax. 

Drie dagen geleden kwam de ploeg van Erwin van de Looi ook nog in actie. In Portugal werd er in het kader van de Europa League met 1-0 verloren van Sporting Braga. Van de Looie baarde in die wedstrijd opzien door Albert Rusnák nog voor de pauze te wisselen. Zondagmiddag staat de Slowaak 'gewoon' aan de aftrap. Samen met Bryan Linssen en Mimoun Mahi vormt hij de aanval van Groningen. 

Thuisploeg Vitesse deed het prima tegen Heerenveen, maar kende één probleem: het afmaken van kansen. Toptalent Dominic Solanke verprutste enkele grote kansen. Hij krijgt zondag opnieuw de kans van Bosz. De trainer zelf heeft van de KNVB een schorsing opgelegd gekregen naar aanleiding van zijn wangedrag tijdens het bekerduel met Heracles Almelo. Omdat Vitesse en Bosz in beroep zijn gegaan tegen die beslissing, mag de oefenmeester tegen Vitesse op  de bank plaatsnemen. 

De opstellingen

Vitesse: Room, Diks, Kashia, Kruiswijk, Leerdam, Nakamba, Qazaishvili, Baker, Rashica, Solanke en Olinyk

FC Groningen: Padt, Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Tamata, Maduro, De Leeuw, Tibbling, Linssen, Mahi en Rusnák