Van Gaal levert koppositie Manchester United in na Londense oorwassing

04-10-2015 18:53
3

Louis van Gaal heeft zondag een dure en gevoelige nederlaag geleden op bezoek bij Arsenal. Manchester United werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Arsenal schoot uit de startblokken in het eigen Emirates Stadium, wat leidde tot een belegering van het vijandelijke strafschopgebied. Koud in het veld maakte de thuisclub al de 1-0. Alexis Sanchez werd vanaf rechts bediend door Mesut Özil en de Chileen tikte de bal met zijn standbeen achter de kansloze David De Gea.

Daarmee was de kous nog niet af. Amper een minuut na de openingstreffer van Sanchez voerde Özil de score op naar 2-0, nadat de verdediging van United compleet uit elkaar was gespeeld. Na een half uur tekende Sanchez voor de 3-0, met dit keer een schitterende knal van afstand.

Van Gaal zag het allemaal hoofdschuddend aan en zat machteloos op de bank. Memphis Depay en Daley Blind, die beiden in de basis mochten beginnen, konden zich ook niet positief onderscheiden. Omdat Arsenal zich in de tweede helft koest hield, werd Manchester United erger bespaard. Stadgenoot Manchester City is de nieuwe koploper in Engeland.

Andere uitslag:
Swansea City - Tottenham Hotspur 2-2 (twee vrije trappen Christian Eriksen)

7 minuten gespeeld bij Arsenal - Manchester United en het staat al 2-0 voor de thuisclub. Alexis Sanchez opende de score zó. Nice!