'Barça zet meteen streep door rekening Klopp met cheque van 30 miljoen'

'Barça zet meteen streep door rekening Klopp met cheque van 30 miljoen'

06-10-2015 12:08
1

Op het moment dat de Liverpool-fans zich verkneukelen aan de komst van Jürgen Klopp, dreigt slecht nieuws. Philippe Coutinho heeft zijn zinnen gezet op een vertrek.

Dat meldt Sport dinsdagochtend. De Catalaanse boulevardkrant schrijft dat FC Barcelona de laatste weken het hoofd van de Braziliaanse spelmaker op hol heeft gebracht. Een transfer in januari behoort daardoor tot de mogelijkheden, terwijl ook over een zomerse deal wordt gerept.

Barça wil zich door de zware blessure Rafinha versterken met een 'multifunctionele' aanvaller en Coutinho past in dat plaatje. Met de transfer moet ongeveer dertig miljoen euro zijn gemoeid, maar Liverpool denkt waarschijnlijk aan een veel hoger prijskaartje. In de zomer waagde Barça ook al een poging, maar de grootmacht kreeg toen nul op het rekest.

De kans op een transfer van Coutinho zou nu een stuk groter zijn, na het vertrek van Brendan Rodgers. De speler en manager konden het goed met elkaar vinden. Het is de vraag of de eventuele aanstelling van Klopp hem kan overtuigen tóch bij Liverpool te blijven.