Het jaartje Jupiler League heeft er stevig ingehakt, er ligt hier nogal een last

"Het jaartje Jupiler League heeft er stevig ingehakt, er ligt hier nogal een last"

06-10-2015 13:13
14

Roda JC heeft zich de woede op de hals gehaald van de gemeente Kerkrade. De Limburgse eredivisionist kan de stadionhuur niet meer betalen, terwijl er afgelopen zomer wel geld was voor de nodige versterkingen.

Roda deed die versterkingen om zich te kunnen handhaven in de Eredivisie, maar bij de gemeente is dat in het verkeerde keelgat geschoten. De gemeenteraad heeft zelfs een extra vergadering gepland om de problemen van de club te bespreken.

Vooral bij de oppositie leeft er veel onvrede over de keuzes die de promovendus maakte. Directeur Wim Collard geeft in gesprek met Voetbal International ehcter aan dat er nauwelijks keuzes te maken waren, omdat er door de verplichtingen financieel weinig mogelijk was. "Het is voor ons een kwestie van knippen, plakken, schuiven en keuzes maken. Het jaartje Jupiler League heeft er stevig ingehakt, er ligt hier nogal een last uit het verleden." Vrijdag moet blijken of de gemeente genoegen neemt met die uitleg.

De te betalen stadionhuur betaalt 50.000 euro per maand. In september was er geen liquiditeit om aan dat bedrag te voldoen.