Maaskant krijgt trap na: Een soort van stemming van euforie, heel raar

Maaskant krijgt trap na: "Een soort van stemming van euforie, heel raar"

07-10-2015 21:36
8

Robert Maaskant werd dinsdagavond de laan uitgestuurd bij NAC Breda. De trainer van de teleurstellende nummer zes van de Jupiler League krijgt een dag later een trap na.

Na een gesprek met de spelersgroep kreeg Maaskant zijn ontslag. "Er werd onder meer geklaagd over zijn technische en tactische handelen en over het gebrek aan discipline. En daarnaast vielen de resultaten natuurlijk ook vies tegen", zegt Joost Gielen, voorzitter van de raad van commissarissen, tegen Omroep Brabant.

"Na de degradatie kwamen we al snel in een soort van stemming van euforie, heel raar. Eerst waren we natuurlijk verdrietig, maar daarna herpakten we ons snel. Toen hadden we geen signalen dat het mis zou gaan met Maaskant. Maar nu was er een spelersgroep die zeer uitgesproken was, plus de kritiek uit andere geledingen."

Maaskant blijft vooralsnog de enige zondebok in Breda. "Of er nog voor meer andere mensen consequenties moeten komen? Hoe bedoel je dat?", vraagt Gielen zich af. "De directie of rvc? Dat vind ik van die flauwekulvragen. Daar zijn wij helemaal niet mee bezig. Wij zitten in een proces om het juiste te doen voor de club."