El Ghazi debuteert bij Oranje: We zaten met zijn vieren aan elkaar geplakt

El Ghazi debuteert bij Oranje: "We zaten met zijn vieren aan elkaar geplakt"

07-10-2015 23:48
2

Anwar El Ghazi loopt deze week voor het eerst rond tussen de internationals van het Nederlands elftal. Wat helpt is dat hij vier Ajax-teamgenoten om zich heen heeft.

Met Jasper Cillessen, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer, Kenny Tete en dus El Ghazi is Ajax hofleverancier bij Oranje. "We zaten gisteren zo ongeveer met zijn vieren aan elkaar geplakt", aldus de twintigjarige aanvaller tegen FOX Sports. "We gingen overal samen heen. Fijn om je teamgenoten erbij te hebben, het beste wat er is."

"De jongens hebben me goed opgevangen, ik kende natuurlijk al veel spelers. Het is een er om naast al deze grote spelers te staan en deel uit te mogen van maken van zo'n ploeg."

El Ghazi hoeft in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan niet op een basisplek te rekenen, maar hij staat klaar als bondscoach Danny Blind hem nodig heeft. "Als ik speelminuten krijg, dan wil ik m'n eigen spel spelen, doen waar ik goed in ben. Doelpunten maken, assists geven, voor dreiging zorgen. Dat is mijn taak als aanvaller. Ik ga alles geven."