Balende Rekik: Als ze naar oorzaken vragen, kan ik maar één ding antwoorden

Balende Rekik: "Als ze naar oorzaken vragen, kan ik maar één ding antwoorden"

08-10-2015 11:16
1

Spelers van het Nederlands elftal worden bij hun clubs regelmatig gevraagd naar de abominabele prestaties van Oranje. Zo moest Bas Dost bij VfL Wolfsburg bijvoorbeeld tekst en uitleg geven over het feit waarom Nederland hoogstwaarschijnlijk het EK 2016 mis zal lopen. 

"Ze zijn heel erg verbaasd dat wij er zo veel moeite mee hebben om ons te kwalificeren", vertelt de spits aan Metro. "Ik kan dan niet meer zeggen: dat heb je wel eens. Voor het WK dacht iedereen dat wij er niets van zouden bakken en kwamen we in de halve finale. Nu dacht iedereen dat we de kwalificatiepoule makkelijk zouden overleven."

"Het is moeilijk om daar een oorzaak voor aan te wijzen, mede omdat ik er niet altijd bij ben geweest. Als het bij Wolfsburg over het Nederlands elftal gaat, wordt natuurlijk ook nog even benadrukt hoe goed het Duits elftal momenteel draait", aldus de aanvaller van VfL Wolfsburg. 

In Frankrijk kan men zich een EK zónder Oranje amper voorstellen, vertelt Karim Rekik (foto). De verdediger speelt sinds dit seizoen voor Olympique Marseille. "Als ze naar oorzaken vragen, kan ik maar een ding antwoorden: we hebben te veel wedstrijden verloren. Ze zouden het heel raar vinden als we er straks niet bij zijn en dat is het natuurlijk ook", weet de voormalig PSV'er. "Zelf kan ik het me ook nog niet voorstellen, maar het feit is dat het heel moeilijk gaat worden om wél naar het EK te gaan."