Problemen in Kerkrade: 'Het vertrouwen in Roda is met de noorderzon vertrokken'

Problemen in Kerkrade: 'Het vertrouwen in Roda is met de noorderzon vertrokken'

09-10-2015 18:57
7

Roda JC Kerkrade heeft een slechte beurt gemaakt bij de lokale gemeenteraad. De Limburgse club heeft laten weten de huur van september voor het stadion niet te kunnen betalen en dat schiet de raad in het verkeerde keelgat.

Roda moet vijftigduizend euro betalen om aan de huur te voldoen, maar heeft eerder deze week laten weten dat het daar niet toe in staat is. Dat zorgde vrijdag tijdens de extra ingelaste raadsgemeentevergadering voor 'een eenduidig signaal dat de maat voor de gemeente vol is'. Alle aanwezige partijen stemden in met het voorstel om Roda te dwingen de huurachterstand niet verder op te laten lopen.

Het stuit de gemeente tegen de borst dat de Eredivisie-club afgelopen zomer wel spelers aantrok om de selectie te versterken, maar blijkbaar niet de financiële middelen heeft om aan haar vaste lasten te voldoen. 'Iedereen houdt van Roda, maar liefde kent zijn grenzen', aldus de SP tegenover 1Limburg. Ook de CDA is ontevreden: 'het vertrouwen in Roda is met de noorderzon vertrokken'.