Groep H: Hulk zorgt met werelddoelpunt voor juiste richting, Gent verliest

20-10-2015 22:40

AA Gent is er weer niet in geslaagd om die eerste overwinning te halen in de Champions League. De Gentenaren speelden een goede partij tegen Valencia, maar net zoals tegen Zenit Sint-Petersburg bleven Sven Kums en co met lege handen achter (2-1). Zenit won thuis van Olympique Lyon in een partij met wereldgoals: 3-1.

Valencia - AA Gent 2-1
Valencia begon goed in eigen huis, maar Gent was niet heel erg onder de indruk. Desondanks scoorden de Spanjaarden via Sofiane Feghouli na een kwartier: 1-0. Gent beet van zich af en dat bleek vlak voor rust. Thomas Foket zorgde voor een memorabel moment. De Gentenaar kreeg de bal voor zijn voeten en poeierde de bal keihard in de linker bovenhoek. De bordjes stonden weer gelijk en dat was, gezien het spelbeeld, ook meer dan terecht.

Na de rust ging AA Gent op zijn elan verder. Meer nog, de Belgische landskampioen zette de Spanjaarden ook goed vast. Maar halverwege de tweede helft sloeg het noodlot toe. Net zoals tegen Zenit Sint-Petersburg incasseerde AA Gent een jammerlijk doelpunt. Stefan Mitrovic werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Thomas Matton kreeg nog een uitstekende kans voor de gelijkmaker, maar doelman Jaume had een schitterende parade in huis. Het bleef dus 2-1 en daar mag vooral Valencia erg blij mee zijn.

Zenit Sint-Petersburg - Olympique Lyon 3-1
Zenit leek al snel op rozen te zitten tegen Lyon, aangezien Artem Dzyuba in de derde minuut raak mikte. Tot aan de rust bleef de voorsprong voor Zenit staan, maar in de tweede helft waren er werelddoelpunten te zien in Rusland. Eerst wist Alexandre Lacazette met een hakbal voor de 1-1 te zorgen, waarna Hulk met een karakteristieke knal van afstand voor de 2-1 zorgde. Danny maakte het af: 3-1.