PSV moet meerdere erkennen in Wolfsburg en neemt laatste plek in

21-10-2015 22:36
17

PSV heeft woensdagavond de tweede nederlaag in de Champions League-groepsfase geleden. VfL Wolfsburg nam in de tweede helft afstand in de Volkswagen Arena: 2-0.

De spelers stonden koud op het veld, toen de 1-0 al had kunnen vallen. Wolfsburg kreeg binnen vijftien seconden een dot van een kans, maar Bas Dost vond het been van Jorrit Hendrix op zijn weg. Het was sowieso niet de eerste helft van de Nederlands spits in Duitse dienst, want een hattrick aan kansen was niet aan hem besteed. Dost had óf het vizier niet op scherp óf stuitte op de vuisten van Jeroen Zoet. Voor aanvalspartner Max Kruse gold hetzelfde.

PSV overleefde de lastige openingsfase en bleef in het vervolg geconcentreerd op de been. Op slag van rust kregen de bezoekers uit Eindhoven zelfs de grootste kans van het eerste bedrijf, maar Adam Maher bewees waarom hij vrijwel nooit scoort met de kop. De middenvelder, die verrassend in de basis begon ten koste van een derde aanvaller, kopte geheel vrijstaand naast. Even daarvoor ontsnapte Wolfsburg aan een penalty na een niet waargenomen handsbal in de zestien van Naldo.

De opleving van PSV aan het einde van de eerste helft bleek een incident, want in de tweede helft kwamen de Eindhovenaren niet meer aan het woord én trapte de ploeg van Phillip Cocu in dezelfde val als in de eerste helft. Binnen de minuut kreeg Wolfsburg weer een droomkans en dit keer was het wel raak. Zoet kon een Duitse poging niet naar de zijkant boksen en Dost was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-0. Het was de eerste Champions League-treffer voor Dost.

Het duurde na de openingstreffer niet lang tot de thuisclub PSV definitief op de knieën kreeg. Na een klein uur spelen werd Kruse op maat bediend en de voormalige ploeggenoot van Luuk de Jong, die onzichtbaar was, kopte fraai raak. Na de tweede Wolfsburg-goal was het gedaan in de niet geheel uitverkochte Volkswagen Arena. In de blessuretijd miste Jürgen Locadia tot overmaat van ramp een penalty. De Eindhovenaren staan na de nederlaag op de vierde plek in groep B.

Meer: alle goals bij Wolfsburg - PSV

CSKA Moskou – Manchester United 1-1
Hekkensluiter CSKA Moskou pakte na de zege op PSV van drie weken geleden immers een punt tegen Manchester United en is de nieuwe nummer twee. Het had weinig gescheeld of de Russen waren met zes punten aan kop gegaan, maar Anthony Martial stak daar namens Manchester United een stokje voor. De negentienjarige Fransman redde Louis van Gaal door dik een uur spelen de 1-1 binnen te koppen. CSKA Moskou was in de eerste helft op voorsprong gekomen via Seydou Doumbia, nadat David De Gea een penalty van Roman Eremenko op de paal had getikt.