Groep D: Manchester City dankt De Bruyne, Juventus niet langs Duitsers

21-10-2015 22:40

In Groep D heeft Manchester City een reuzenstap gezet naar de knock-outfase van de Champions League. De Engelsen versloegen in blessuretijd Sevilla (2-1), terwijl Juventus de punten deelde met Borussia Mönchengladbach (0-0).

Manchester City - Sevilla 2-1
Manchester City en de Champions League bleek de laatste jaren niet bepaald een succesvolle combinatie, maar dit seizoen lijkt het beter te gaan. Na een nederlaag tegen Juventus en een nipte zege bij Gladbach volgde woensdagavond een late overwinning tegen Europa League-winnaar Sevilla.

De Spanjaarden kwamen na een half uur nog wel op voorsprong in het Etihad Stadium door toedoen van Yevhen Konoplyanka. Lang konden de Andalusiërs echter niet genieten van die voorsprong, want onder druk van Wilfried Bony werkte Adil Rami de bal vijf minuten later over de eigen doellijn: 1-1. Verder dan dat leken de Engelsen in het restant van de wedstrijd niet meer te komen, maar in blessuretijd besliste Kevin de Bruyne anders (2-1).

Juventus - Borussia Mönchengladbach 0-0
De mensen die woensdagavond een kaartje hadden gekocht voor het treffen in het Juventus Stadium werden niet bepaald op hun wenken bediend. Pas na rust kreeg Paul Pogba de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar zijn vrije trap werd gekeerd. Door het doelpuntloze gelijkspel blijft Juventus met zeven punten aan kop in Groep D. City staat tweede met zes punten, Sevilla is derde met vier punten en Gladbach heeft na drie duels nu één punt.