Van Marwijk wil wedstrijd absoluut niet spelen: Ik ga er in elk geval niet heen

Van Marwijk wil wedstrijd absoluut niet spelen: "Ik ga er in elk geval niet heen"

25-10-2015 23:40
12

Bert van Marwijk wil onder geen beding met Saudi-Arabië spelen in Palestina. Ook als de FIFA het land gaat dwingen, is de bondscoach van plan om niet naar de Westelijke Jordaanoever af te reizen.

Aanvankelijk stond de wedstrijd tussen Saudi-Arabië en Palestina op 13 oktober gepland, maar het duel werd uitgesteld vanwege de veiligheidssituatie in dat gebied en het feit dat Saudi-Arabië niet door Israël wil reizen, omdat het dat land niet erkent. De FIFA heeft nu toch bepaald dat het duel gespeeld moet worden, op 5 november.

"Ik ga in elk geval niet naar de Palestijnse gebieden", zei Van Marwijk zondag bij Studio Voetbal. "Ook de mensen in mijn begeleidingsteam weigeren om naar Ramallah af te reizen."

"Ik begrijp de FIFA niet meer. De situatie daar is onveilig. De situatie is daar de laatste tijd verslechterd", meent Van Marwijk. "Ik denk dat de meeste mensen van de bond het met mij eens zijn. Officieel heeft de bond van Saudi-Arabië nog niets bekend gemaakt. Volgens mij zijn de twee landen nog steeds in gesprek."