Ik heb tegen scheidsrechter Nijhuis gezegd dat ik me zwaar genaaid voelde

"Ik heb tegen scheidsrechter Nijhuis gezegd dat ik me zwaar genaaid voelde"

22-11-2015 20:22
4

Vitesse slaagde er zondagmiddag niet in om drie punten mee te nemen bij ADO Den Haag (2-2). De tweede Arnhemse tegentreffer kwam voort uit een strafschop, nadat Kelvin Leerdam Mike Havenaar naar de grond zou hebben getrokken.

Een dubieuze beslissing, want beide spelers leken elkaar vast te houden. "Ik heb tegen Nijhuis gezegd dat ik me zwaar genaaid voelde", aldus Leerdam tegenover Omroep Gelderland. "Het duurde heel lang voordat er een beslissing kwam. De assistent zei dat hij een shirtje omhoog zag gaan. Hij zei 'ik zag je hand.' Maar we stonden al tegen elkaar aaan. Ik moest achteruit lopen, terwijl ik al vooruit wilde sprinten. Ik kan mezelf toch ook niet laten verdwijnen. Nee, ik vond niet dat ik Havenaar vasthield."

Toch vond Leerdam dat het puntenverlies niet de schuld van scheidsrechter Bas Nijhuis was. "Zeker niet. We speelden gewoon niet goed. Het is dat Eloy Room in goede vorm stak. Daar mochten we blij mee zijn. We kwamen te veel in de duels. Na twee nederlagen hier nu een gelijkspel, maar wij moeten hier natuurlijk winnen."