NEC verwacht getouwtrek om spelers: Ons succes ontgaat voetbalwereld niet

NEC verwacht getouwtrek om spelers: "Ons succes ontgaat voetbalwereld niet"

25-11-2015 11:22
1

Promovendus NEC kent een uitstekende eerste seizoenshelft in de Eredivisie. De ploeg uit Nijmegen staat vijfde na dertien speelronden. Directeur Bart van Ingen verwacht veel belangstelling voor zijn spelers tijdens de winterse transferperiode. 

"Maar wij stellen deze winter hoge eisen aan transfers", vertelt Van Ingen aan het Algemeen Dagblad. Onder meer Janio Bikel, Anthony Limbombe en Gregor Breinburg worden gevolgd door geïnteresseerd clubs, weet de krant. Daarnaast beschikt topscorer Christian Santos over een aflopend contract, net als Navarone Foor en aanvoerder Rens van Eijden.

De Nijmeegse club zit in categorie 1 van het financiele toezicht van de KNVB, waardoor het bij goede aanbiedingen eigenlijk geen 'nee' kan verkopen. "Eigenlijk willen wij deze winter helemaal niets doen", vertelt Van Ingen. "Maar dat is wellicht niet mogelijk. We gaan uit van een drukke winterperiode. Om over de zomer nog maar te zwijgen. Ons succes ontgaat de voetbalwereld niet."

Maar er is ook goed nieuws: verdediger Van Eijden staat open voor een verlenging van zijn contract. "Wij doen alles binnen onze mogelijkheden om onze beste spelers te houden. Maar we zijn ook gehouden aan onze financiële bandbreedte. We hopen dat onze voorstellen goed zijn", verklaart Van Ingen.