Update: Twente vermoedt dat Munsterman het lek is, oud-voorzitter reageert

Update: Twente vermoedt dat Munsterman het lek is, oud-voorzitter reageert

27-11-2015 08:55
61

Het is hommeles bij FC Twente. De Tukkers kregen alle hoon over zich heen na de gelekte Doyen-stukken, waaruit bleek dat de investeringsmaatschappij invloed heeft op het beleid. Joop Munsterman wordt volgens De Telegraaf gezien als het lek, terwijl Nike aan de kant wordt geschoven als kledingsponsor.

Doyen en Twente spraken deze week over een hack van Doyen, maar de klokkenluider van Footballleak, waarop de documenten verschenen, spreekt dat tegen. De documenten zijn op een andere manier bij hen terechtgekomen, stelt de klokkenluider. Daardoor is het vermoeden binnen de top van Twente ontstaan dat Munsterman het lek is.

Daarnaast maakte de krant bekend dat Twente in zee is gegaan met het Britse bedrijf Sondico/Sports Direct, dat de nieuwe kledingsponsor wordt. Voorheen was Nike de kledingsponsor, maar aangezien het miljardenbedrijf meer van de inkomsten van Twente opslurpt, hebben de Tukkers voor een nieuwe oplossing gekozen. Daaruit blijkt dat geld hard nodig is. In de tussentijd startte Twente een intern onderzoek naar de zaak rond Doyen en dreigt een straf.

Update: Munsterman stelt dat het een 'belachelijke suggestie' is dat hij het lek is. "Ik heb daar geen enkel belang bij", aldus de voormalig voorzitter van Twente in een reactie. Hij zou zich inmiddels juridisch laten bijstaan voor een eventuele procedure tegen Twente.