Feyenoord liet aankoop van 1,5 miljoen zweten: Niemand mocht ons zien

Feyenoord liet aankoop van 1,5 miljoen zweten: "Niemand mocht ons zien"

27-11-2015 14:18
1

Simon Gustafson zal zich zijn eerste bezoek aan Feyenoord nog lang heugen. Hartje zomer meldde de twintigjarige Zweed zich voor contractonderhandelingen in De Kuip.

Ook al was dat zo'n vier maanden geleden, Gustafson herinnert zich nog elke minuut. "Nee, niet vanwege het stadion of de stad. Feyenoord kende inmiddels geen geheimen meer voor mij", vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine.

"Als voetballiefhebber wist ik al het nodige van de club en vanaf het moment dat ik doorkreeg dat de club mij volgde, ben ik mij verder in Feyenoord gaan verdiepen. Dus op dat gebied hoefde niemand mij nog te overtuigen."

Het ging Gustafson om iets heel anders. "Het was die dag tropisch heet, het was geloof ik bijna veertig graden! En omdat niemand ons mocht zien, zaten we ergens in een achterafkamertje zonder airco ons kapot te zweten. Onze shirts waren drijfnat, maar de gesprekken verliepen uitstekend en daar ging het tenslotte om."

Gustafson tekende in de zomer tot medio 2019 bij Feyenoord, dat hem overnam van BK Häcken. De Rotterdammers maakten anderhalf miljoen euro over naar Zweden.