Sneijder maakte groots gebaar namens Ajax: Zijn dood stond boven rivaliteit

Sneijder maakte groots gebaar namens Ajax: "Zijn dood stond boven rivaliteit"

28-11-2015 07:23

Wesley Sneijder leeft vanuit Istanbul mee met FC Utrecht, dat komende zondag tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo David di Tommaso tien jaar na zijn dood herdenkt.

Sneijder maakte vlak na het overlijden van de Franse verdediger een groots gebaar door als jonge Ajacied bloemen te komen leggen bij de Galgenwaard. "Ik vind het echt geweldig dat Utrecht tien jaar na Davids dood nog altijd zo aan hem denkt", zegt de Utrechter in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Het zegt iets over de FC als volksclub. Davids familie verdient dit ook. Ik hoop dat het een mooie middag gaat worden en David van boven mee kan genieten. Dat hij ziet hoe fans en spelers nu nog aan hem denken."

Sneijder kan zich de dag dat Di Tommaso aan een hartstilstand overleed nog goed herinneren. "Op zondag hadden we met Ajax nog van hem verloren. Liefst had ik met 10-0 verloren als hij er dan nog was geweest. Ik woonde vlakbij David. Die dinsdag was ik onderweg naar de training toen ik een lijkwagen langs zag rijden. In Amsterdam hoorde ik het verschrikkelijke nieuws. 26 jaar, plotseling dood... dan stelt voetbal ineens helemaal niets meer voor."

Zijn gebaar richting Utrecht en Di Tommaso werd enorm gewaardeerd door de fans die hem een paar dagen eerder nog hadden uitgejouwd. "Natuurlijk ging het wel door mijn hoofd 'wat als Utrecht-fans het niet accepteren?'. Maar ik vond dat de dood van David boven de rivaliteit stond. Het was stil. Mensen huilden. De bloemenzee was immens. Er klonk applaus, mijn gebaar werd gewaardeerd. Het is een bijzonder moment, dat ik nooit zal vergeten."