Kwakkelende Spaanse topclub moet op zoek naar nieuwe keuzeheer

Kwakkelende Spaanse topclub moet op zoek naar nieuwe keuzeheer

29-11-2015 22:51
3

Valencia moet op zoek naar een nieuwe trainer, zo bevestigt de club via haar officiële kanalen. Coach Nuno is na de nederlaag van zondagavond bij Sevilla (1-0) zelf opgestapt.

'Ik wil alle spelers bedanken. Het is voor mij een eer dat ik trainer van Valencia ben geweest', laat Nuno in een reactie weten. De keuzeheer wist zondagochtend al dat hij zou vertrekken bij Valencia, maar wilde het besluit pas na de wedstrijd tegen Sevilla bekendmaken aan zijn spelers.

Nuno, die sinds de zomer van 2014 de scepter zwaaide bij Los Che, stond al enige tijd onder druk bij Valencia vanwege zijn slechte relatie met de fans. Onder leiding van de Portugees presteerde Valencia teleurstellend in de Primera División. De club uit de sinaasappelstad staat na de nederlaag in Andalusië op de negende plaats, met een achterstand van veertien punten uit koploper FC Barcelona.

Ook in de Champions League heeft Valencia het tot dusver moeilijk. Het al voor de volgende ronde geplaatste Zenit Sint-Petersburg is al zeker van de groepswinst, terwijl het Belgische AA Gent verrassend de tweede plaats bezet. Valencia staat derde en moet op de laatste speeldag winnen van Gent om zich alsnog te plaatsen voor de knock-outfase.