Klap voor Eredivisie-verrassing: Dit heeft directe gevolgen voor onze club

Klap voor Eredivisie-verrassing: "Dit heeft directe gevolgen voor onze club"

01-12-2015 16:28

NEC is er niet in geslaagd een akkoord te bereiken met de gemeente Nijmegen over de verkoop van De Goffert. Het stadion was de laatste jaren inzet van slepende onderhandelingen.

NEC laat dinsdag in een persbericht weten dat de club teleurgesteld is over de uitkomst van de gesprekken. De gemeente taxeert de waarde van het stadion op 10,2 miljoen euro en was bereid om twee miljoen van die prijs af te halen. Dat is voor NEC, dat denkt aan een bedrag van vijf miljoen euro, echter nog steeds te veel, waardoor de onderhandelingen in elkaar zijn geklapt.

"Sinds 2009 zijn er gesprekken gevoerd, in verschillende samenstellingen, om een oplossing te vinden voor de koop en de renovatie van het Goffertstadion. We zijn daar gezamenlijk helaas niet in geslaagd en dat heeft directe gevolgen voor onze club", stelt Bart van Ingen teleurgesteld vast op de clubsite.

De algemeen directeur zegt dat de huidige huurovereenkomst niet toekomstbestendig en houdbaar is. Het huurcontract van NEC loopt nog door tot 2043 en de club betaalt jaarlijks zo'n zeven ton, weet de Gelderlander. Daarnaast is NEC verantwoordelijk voor het onderhoud.