Update: Hiddink praat in Londens hotel met bestuur van Chelsea

Update: Hiddink praat in Londens hotel met bestuur van Chelsea

18-12-2015 12:37
11

Alles wijst erop dat Guus Hiddink op korte termijn wordt aangesteld als interim-manager van Chelsea. De 68-jarige Achterhoeker is vrijdagochtend gespot op Heathrow.

Een oplettende Nederlander zette Hiddink tegen het middaguur op de foto, op het Londense vliegveld. Dat wijst op een naderende aanstelling van de oud-bondscoach bij Chelsea. De Londense club zijn op zoek naar een tussenpaus om het ontslag van José Mourinho op te vangen.

Hiddink maakt in dat geval het seizoen af op Stamford Bridge en zal in de zomer vervangen worden door een absolute toptrainer. Diego Simeone van Atlético Madrid en Pep Guardiola, die aan zijn laatste jaar bij Bayern München bezig lijkt, zijn volgens Engelse media de belangrijkste kandidaten.

Hiddink moet Chelsea in de komende maanden naar het linkerrijtje in de Premier League zien te leiden. De regerend landskampioen staat op een zwaar teleurstellende zestiende plek. In 2009 was Hiddink ook al interim-manager bij Chelsea en hij leidde de club toen naar de eindzege in de FA Cup.

Update 12.37: De aanstelling van Guus Hiddink bij Chelsea is een kwestie van tijd. De Achterhoeker is gearriveerd in Engeland en overlegt momenteel in een hotel in Londen met het bestuur over een nieuwe samenwerking, meldt de BBC. De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar er lijkt geen enkele blokkade om niét in dienst te treden als interim-manager.