Update: PEC Zwolle bevestigt heuglijk contractnieuws: Dit had mijn voorkeur

Update: PEC Zwolle bevestigt heuglijk contractnieuws: "Dit had mijn voorkeur"

21-12-2015 19:56
24

Mustafa Saymak heeft zijn contract bij PEC Zwolle met twee jaar verlengd. Zijn verbintenis zou aanvankelijk aan het einde van dit seizoen aflopen, maar PEC weet de middenvelder te behouden.

Daarmee doet de club een ultieme geste, want Saymak is op dit moment zwaargeblesseerd. Hij liep een week voorafgaand aan de seizoensopening in de Eredivisie van het seizoen 2015/'16 een knieblessure op tijdens een training. De technische spelmaker zei dat hij niet gratis de deur uit wil lopen bij PEC, waar hij het goed naar zijn zin heeft. "Ik heb altijd gezegd dat ik PEC Zwolle niet gratis wilde verlaten, want ik heb ontzettend veel aan deze club te danken."

"Mijn intentie was altijd om er samen uit te komen en dat is gelukt", zegt Saymak tegenover FOX Sports. "Ik ben uiteraard heel blij met deze contractverlenging. Er spreekt veel vertrouwen uit." Het herstel van Saymak verloopt overigens voorspoedig. "Maandag heb ik voor het eerst weer op doel geschoten en daar heb ik geen reactie op gehad. Het zou mooi zijn als ik eind februari, begin maart weer aan kan sluiten bij de groep", hoopt de middenvelder.

Update 19:56
PEC bevestigt maandagavond via de officiële kanalen dat Saymak inderdaad heeft bijgetekend in Zwolle. "Mustafa heeft de afgelopen seizoenen aangetoond een meerwaarde te zijn voor PEC Zwolle. Nu hij duidelijkheid heeft over zijn toekomst kan hij zich de komende maanden volledig richten op zijn herstel. We zijn te spreken dat Mustafa langer aan onze mooie club verbonden blijft", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. 

Saymak voegt daar zelf aan toe dat er 'andere verenigingen' geïnteresseerd waren in zijn krabbel. "Maar het had mijn voorkeur om het contract te verlengen. PEC Zwolle heeft me de afgelopen jaren veel gegeven en gebracht."