'Hiddink hoeft Van Gaal niet eens laatste zetje te geven voor ontslag'

'Hiddink hoeft Van Gaal niet eens laatste zetje te geven voor ontslag'

28-12-2015 00:00
7

Het einde van Louis van Gaal bij Manchester United lijkt in zicht. Ook een overwinning op Chelsea, dat maandagavond de tegenstander is, is niet genoeg om een ontslag af te wenden.

Met die claim komen verschillende kranten in Engeland zondagavond op de proppen, 21 uur voor de aftrap bij Manchester United – Chelsea op Old Trafford. Van Gaal leek na de nederlaag tegen Stoke City (2-0) al te kunnen vertrekken, maar zit nog steeds in het zadel. Dat lijkt echter van korte duur.

Ook als Manchester United erin slaagt om Chelsea te verslaan staat achter de toekomst van Van Gaal een groot vraagteken. Na de beladen kraker op Old Trafford staat er een 'conference call' van directeur Ed Woodward met de gebroeders Glazer, de eigenaren van United, gepland. Van Gaal wordt dan waarschijnlijk gekielhaald.

De 64-jarige manager checkte zondagavond wel 'gewoon' bij het Lowry Hotel, de vaste uitvalsbasis van Manchester United. De gelaatsuitdrukking van een bezorgde Van Gaal sprak echter boekdelen. De kans is ook aanwezig dat hij de eer aan zichzelf houdt. Zijn rijke carrière afsluiten met een ontslag ziet Van Gaal ongetwijfeld niet zitten.