Benelux-competitie nog steeds 'de beste optie': PSV alleen topclub in nichemarkt

Benelux-competitie nog steeds 'de beste optie': "PSV alleen topclub in nichemarkt"

29-12-2015 16:15
9

Harry van Raaij vindt het nog altijd jammer dat Nederland en België de krachten niet hebben gebundeld. Volgens de oud-preses van PSV was het verschil met de Europese top kleiner geweest als er een Benelux-competitie was gekomen.

"Dat zou nog steeds het beste zijn", laat Van Raaij weten in het Algemeen Dagblad. "Om twee redenen: waar zijn wij sterk in? In het binden van het bedrijfsleven. Het is essentieel dat je met je clubvoetbal interessant blijft voor bedrijven. En twee: de televisiemarkt zou groter worden en het wordt makkelijker om betere spelers te krijgen. Zo'n Benelux-liga heeft in één keer de status van middelgrote competitie in Europa."

Toon Gerbrands erkent dat de Eredivisie een straatlengte achter ligt op Engeland. "120 miljoen euro voor de nummer twintig van de Premier League, alleen aan tv-geld. En volgend jaar wordt het al 150 miljoen. PSV is alleen nog topclub in een nichemarkt", aldus de huidig algemeen directeur. "Maar ik verwacht dat Duitsland en Spanje en misschien ook Italië in opstand gaan komen", voegt Van Raaij daar aan toe.

De erevoorzitter uit tot slot kritiek op de KNVB. "De Belgen zijn overigens wel goed bezig met hun eigen competitie, vind ik. Play-offs om het kampioenschap, in België ontwikkelen ze tenminste de top van hun voetbal. Wij doen geen moer voor de top, al jaren niet. Nee, bij ons zijn ze bezig met onzindingen als een tweede divisie.''