Ziyech uitgekotst na interview: 'Wat een arrogantie en wijzen naar anderen'

Ziyech uitgekotst na interview: 'Wat een arrogantie en wijzen naar anderen'

02-01-2016 14:28
27

De Volkskrant publiceerde zaterdag een groot interview met Hakim Ziyech. De aanvoerder van FC Twente laat zich in het stuk op niet te misverstane wijze uit over teamgenoten, de clubleiding van FC Twente en onder Marco van Basten, zijn voormalig trainer bij sc Heerenveen. De harde uitlatingen van Ziyech kunnen op weinig sympathie rekenen. 

Via social media krijgt de 22-jarige linkspoot de wind van voren. 'Zelden me zo geïrriteerd aan een interview als dat met Ziyech', schrijft iemand. 'Wat een arrogantie en wijzen naar anderen. Erg onsympathiek'. En: 'Ik denk dat Ziyech met zijn zelfreflectie net zo'n mooie carrière tegemoet gaat als Mounir El Hamdaoui'. 

Wedden

Meer odds

De international van Marokko vertelt in het veelbesproken interview onder meer dat hij pissig is en was over het ontslag van Alfred Schreuder, eerder dit seizoen. Hij wilde na dat besluit van de Twente-leiding zijn aanvoerdersband inleveren. Dat gebeurde niet, maar Ziyech nam zich wel voor om definitief te vertrekken, zo zegt hij. "Ik was eerlijk. Iedereen wist dat ik niet wilde blijven. Sindsdien ben ik niet meer geliefd bij de fans. Het zal wel. Ik voel dat ik stilsta. Dat vreet aan me. Ik wil verder."