'Ziyech trekt aandacht in Duitsland: 'vrienden' van Twente op de loer'

'Ziyech trekt aandacht in Duitsland: 'vrienden' van Twente op de loer'

03-01-2016 17:18
11

Schalke 04 hoopt zich in de winterse transferperiode te versterken met een aanvallende middenvelder en is in die zoektocht uitgekomen bij de buurman uit Enschede. Hakim Ziyech wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Reviersport zondag. Schalke deed de afgelopen dagen verwoede pogingen om Renato Augusto los te weken bij Corinthians, maar kon niet voldoen aan de torenhoge salariseisen van de Braziliaan. De focus is daardoor verlegd naar andere doelwitten, waaronder naar verluidt Ziyech, die op ramkoers ligt.

De 22-jarige spelmaker van Twente wordt 'ein heißes Thema' genoemd in Duitsland. Zijn marktwaarde wordt geschat op acht miljoen euro. Een bod van Schalke zou pikant zijn, omdat de Duitse club een uitstekende verhouding heeft met de buurman uit Enschede. De supportersgroepen van beide clubs zijn met elkaar bevriend.

Ziyech is hoe dan ook niet de enige naam die rondzingt in Gelsenkirchen. Het is geen geheim dat Horst Heldt, manager van Schalke, een oogje heeft op Alessandro Schöpf. De 21-jarige middenvelder van 1. FC Nürnberg is bezig aan een uitstekend seizoen op het tweede niveau, maar lijkt vooralsnog niet te mogen vertrekken. Nürnberg heeft een bod van vijf miljoen euro van tafel geveegd.