'Messi komt niet op cover FIFA 17 en wordt vervangen door Colombiaan'

'Messi komt niet op cover FIFA 17 en wordt vervangen door Colombiaan'

06-01-2016 00:00
18

Onrust in de game-industrie en voetbalwereld: Lionel Messi zal niet verschijnen op de cover van FIFA 17. Dat meldt de toonaangevende krant L'Equipe dinsdagavond.

Messi siert sinds 2013 het hoesje van de belangrijkste voetbalgame, maar het einde van die hegemonie is in zicht. De overeenkomst tussen EA Sports en de ster van FC Barcelona loopt immers af en er zijn geen signalen dat er verlengd gaat worden. Dat betekent dat Messi niet het boegbeeld zal zijn van FIFA 17, de volgende game in de bekende reeks.

L'Equipe voegt eraan toe dat een contractverlenging tussen EA Sports en Messi nog niet honderd procent onmogelijk is, maar speculeert al wel over wie de Argentijn kan opvolgen. Teamgenoot Neymar is niet in de running, omdat hij al is gecontracteerd door Konami en dus op de cover van PES staat. Voor Cristiano Ronaldo geldt hetzelfde.

James Rodriguez, aanvallende middenvelder van Real Madrid en Colombia, zou daardoor de favoriet zijn om in de voetsporen van Messi te treden. De belangrijkste reden daarvan is dat Rodriguez goed in de markt ligt, in landen over de hele wereld.

Wie moet volgens jou op de cover van FIFA 17? Laat het weten in de reacties!