Gedonder rond 'Rotterdamse' arbiter bij Feyenoord - PSV: Dat riep Derksen

Gedonder rond 'Rotterdamse' arbiter bij Feyenoord - PSV: "Dat riep Derksen"

14-01-2016 07:17
27

De 32-jarige scheidsrechter Danny Makkelie staat in aanloop naar de kraker Feyenoord - PSV in de spotlights. De arbiter is namelijk politieagent bij de Eenheid Rotterdam en fans van PSV vinden het dan ook onbegrijpelijk dat Makkelie het duel mag leiden.

Begrijpt de scheidsrechter de commotie die is ontstaan? "Ergens wel. De verwarring is ontstaan omdat ik voor de eenheid Rotterdam werk. Dat is echter heel iets anders dan in Rotterdam. Voorheen heette mijn korps Zuid-Holland-Zuid, maar door de komst van de nationale politie zijn korpsen samengevoegd", legt Makkelie uit in gesprek met De Telegraaf.

"De Eenheid Rotterdam loopt van onder Den Haag tot Zoetermeer, onder Vianen tot Geldermalsen en de bovenkant van Zeeland. Die beslaat bijna een kwart van Nederland", vervolgt Makkelie, die het als 'een mooie uitdaging' ziet om het duel in goede banen te leiden. "Ik hoor al lange tijd hoe het nou kan dat een hoofdagent uit Rotterdam Feyenoord fluit? Dat heeft Johan Derksen ooit bij Voetbal Inside geroepen, maar klopt gewoon niet."

Makkelie paste bijvoorbeeld zijn website aan. "Door de onduidelijkheid die 'Eenheid Rotterdam’ veroorzaakte, heb ik er voor het gemak voor gekozen 'Politie Dordrecht' neer te zetten", luidt het vervolg van de uitleg. Makkelie floot Feyenoord eerder dit seizoen op bezoek bij De Graafschap. Toen ontstond er de nodige commotie. Hij keurde de 2-0 van De Graafschap af. Tot slot: "Ik heb niks met en niks tegen Feyenoord"