Update: 'Transfer van PEC Zwolle-verdediger naar China in kannen en kruiken'

Update: 'Transfer van PEC Zwolle-verdediger naar China in kannen en kruiken'

21-01-2016 00:00
31

PEC Zwolle dreigt Trent Sainsbury kwijt te raken. De Australische verdediger staat op het punt om een lucratieve overstap te maken naar het Chinese Jiangsu Suning.

In gesprek met FOX Sports News 500 meldt Phil Moss, oud-coach van Sainsbury bij Central Coast, dat een transfer nabij is. "Het kan elk moment gebeuren. Het is een grote deal, die de rest van zijn leven kan veranderen. Het is een aanbod dat hij niet kan weigeren. De Chinese overheid wil dat het land binnen 24 jaar het WK wint, dus er wordt volop met geld gesmeten."

Jiangsu blijkt inderdaad niet beroerd om de portemonnee te trekken. De ambitieuze Chinese club stond op het punt om AC Milan-aanvaller Luiz Adriano voor veertien miljoen euro over te nemen, maar een persoonlijk akkoord werd uiteindelijk niet bereikt. In de loop der jaren verkasten onder meer Tim Cahill, Mohamed Sissoko, Paulinho, Robinho, Alberto Gilardino, Demba Ba en Asamoah Gyan al naar de Chinese competitie.

Update 14.18: Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, heeft aan FOX Sports laten weten dat er inderdaad onderhandelingen plaats vinden met Jiangsu Suning. "Het is concreet. We zijn met alle partijen in onderhandeling". Over de hoogte van het bod wil Nijkamp niets concreets zeggen. "Als wij akkoord gaan met een aanbieding, zijn we er sowieso zeer tevreden over, anders zouden we het niet eens doen. Het is dus interessant genoeg om erover in gesprek te gaan met elkaar. Maar van de exorbitante bedragen die nu worden genoemd, zou ik me graag distantiëren."

Update 00.00: De transfer van Trent Sainsbury naar het Chinese Jiangsu Suning is rond, meldt RTV Oost. De Australische verdediger vertrekt per direct bij PEC Zwolle, dat deze maand naar verwachting geen vervanger haalt. Sainsbury tekent een contract voor drie seizoenen in China.