De Boer snoeihard voor weigerende verdediger: Nu moet hij op de blaren zitten

De Boer snoeihard voor weigerende verdediger: "Nu moet hij op de blaren zitten"

20-01-2016 12:14
42

Nicolai Boilesen bevindt zich bij Ajax in een uitzichtloze situatie. De Deense linkspoot kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor de Amsterdammers. De contractsituatie van Boilesen ligt ten grondslag aan zijn huidige absentie. Frank de Boer geeft in gesprek met AT5 zijn kijk op de affaire. 

De verbintenis van Boilesen loopt komende zomer af. "We hebben het drie jaar geleden al tegen hem gezegd. Als het zover komt, dan kan dit het gevolg zijn. Hij heeft zichzelf in deze situatie gebracht", aldus De Boer. "Als hij had bijgetekend en er was een mooie club gekomen, dan had hij kunnen gaan. Nu moet hij op de blaren zitten."

De Boer zegt teleurgesteld te zijn in de Scandinaviër - uitgerekend een speler in wie hij persoonlijk zo veel vertrouwen toonde. ''Misschien ben ik daarom nóg harder in mijn oordeel. Hij heeft zichzelf laten vallen, kijk waar hij nu staat. Hij heeft nu al driekwart jaar niet gespeeld. Ik hoop oprecht voor hem dat hij weggaat. Als hij fysiek en mentaal in orde is, kan hij nog steeds een fantastische speler worden."

De Ajax-trainer benadrukt dat Boilesen enkel zichzelf iets kan verwijten. "Het is een statement waar hij nu het slachtoffer van is. We investeren veel in je, maar dan ga je niet gratis weg. Voor het vorige seizoen hebben we gezegd: als jij een goed seizoen draait, heb je nog een jaar contract over. Dan mag je weg, dan heb je dat verdiend. Als je wil blijven, moet je bijtekenen. Hij heeft de keuze gemaakt om dat niet te doen."