Feyenoord verliest door Duitse interesse mogelijk nóg een middenvelder

Feyenoord verliest door Duitse interesse mogelijk nóg een middenvelder

22-01-2016 11:20
16

EXCLUSIEF – Feyenoord raakt na Lex Immers mogelijk ook Jens Toornstra kwijt deze maand. Het Duitse TSG 1899 Hoffenheim heeft interesse in Toornstra, die dit seizoen zelden een basisplaats heeft.

Hoffenheim hoopt nog voor het einde van de maand zaken te doen met Feyenoord, weet VoetbalPrimeur. Het gaat in eerste instantie om een huurtransfer. Wel wil Hoffenheim een optie tot koop bedingen. Als de club aan het einde van het seizoen zou degraderen, vervalt deze optie echter.

Het is de vraag of Feyenoord na het vertrek van Immers (op huurbasis) naar Cardiff City opnieuw bereid is om een speler te laten gaan. De clubleiding is wel al bezig om de multifunctionele Renato Tapia naar De Kuip te halen. Als Toornstra ook vertrekt, ligt het voor de hand dat Giovanni van Bronckhorst een middenvelder aan zijn selectie toe wil voegen.

Toornstra komt, als de deal rond komt, in een strijd tegen degradatie terecht. Hoffenheim bezet na zeventien speelronden in de Bundesliga de achttiende en laatste plaats. De achterstand op de veilige vijftiende plek is echter maar twee punten.

Toornstra staat sinds de zomer van 2014 onder contract in De Kuip. Zijn verbintenis loopt nog tot medio 2018. In zijn eerste seizoen speelde hij 31 wedstrijden en kwam hij tot zeven doelpunten. Onder Giovanni van Bronckhorst verdween Toornstra al snel naar de bank. Zijn laatste minuten maakte hij op 13 december tegen FC Groningen (1-1).