Update: 'El Hamdaoui tekent contract voor zes maanden in Qatar'

Update: 'El Hamdaoui tekent contract voor zes maanden in Qatar'

24-01-2016 21:18
31

AZ neemt per direct afscheid van Mounir El Hamdaoui. De club uit Alkmaar maakt zaterdagochtend via de officiële kanalen bekend dat de 31-jarige aanvaller onderweg is naar Umm Salal SC, een club uit Qatar. 

El Hamdaoui tekende in oktober 2015 een contract tot het einde van het seizoen bij AZ. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Willem II was daarvoor enkele maanden clubloos. Zijn rentree in de Eredivisie heeft dus slechts enkele maanden geduurd. 

El Hamdaoui kwam sinds zijn verrassende terugkeer in Alkmaar in totaal tot zeven optredens in de Eredivisie. In die wedstrijden scoorde hij eenmaal. De afgelopen jaren was de Nederland-Marokkaanse technicus speler van Fiorentina. De Italiaanse grootmacht nam hem in 2012 over van Ajax. Bij La Viola wist El Hamdaoui nooit een basisplaats af te dwingen. Fiorentina verhuurde hem in het seizoen 2013/2014 aan Málaga.

In de zomer van 2015 werd het contract van de routinier bij Fiorentina niet verlengd. Daarop kwam El Hamdaoui zonder club te zitten. Hij klopte aan in Alkmaar, trainde enkele weken mee en besloot uiteindelijk een verbintenis te signeren bij de formatie van John van den Brom. Nu is hij dus weer weg.

Update: El Hamdaoui heeft volgens Voetbal International een contract voor zes maanden getekend bi Umm Salal. Daarmee is zijn vertrek bij AZ definitief. De Alkmaarders houden geen transfersom over aan het plotseling vertrek van de Marokkaan.