El Ahmadi verbijsterd: Het mag niet wat er allemaal gebeurt bij deze club

El Ahmadi verbijsterd: "Het mag niet wat er allemaal gebeurt bij deze club"

31-01-2016 17:50
15

Feyenoord is in diepe crisis na de vijfde nederlaag op rij. "Wat moet ik erover zeggen? Het is dramatisch", verzucht Karim El Ahmadi in gesprek met VoetbalPrimeur.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Is er door al die nederlagen iets veranderd in de kleedkamer?
"Ik merk wel dat de druk is toegenomen en dat het zelfvertrouwen ontbreekt bij een aantal jongens. Of dat bij mezelf ook zo is? Nee, ik ga altijd wel het veld in met de juiste intenties. Maar op dit moment lukt het gewoon niet. Het lijkt soms ook wel alsof de spelers niet vooruit komen." 

Komt dat alleen door een gebrek aan zelfvertrouwen of mist de selectie ook kwaliteit?
"Dat vind ik wel meevallen. In de eerste seizoenshelft maakten we wel goals en hebben we wedstrijden gedomineerd. Dan hoor ik veel mensen zeggen dat dat geluk was, maar dat vind ik niet. Op dit moment is het grootste manco een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik snap ook niet waar dat vandaan komt, ineens is het helemaal weggezakt."

Wat vind je van de reactie van het Legioen, dat minutenlang 'schaam je kapot' zong?
"Ik begrijp dat de supporters ons uitfluiten en op ons schelden. Het mag niet wat er allemaal gebeurt bij deze club. Maar wat moeten we dan? We kunnen alleen maar alles blijven geven en moeten met volle borst vooruit richting de wedstrijd van woensdag (bekerwedstrijd tegen Roda JC, red.). Hopelijk komen daar andere krachten los."

Kun je stellen dat jullie, ondanks de alle versterkingen, momenteel geen topploeg zijn?
"Ik heb altijd geleerd dat een topploeg nooit twee keer op rij mag verliezen. Dus op dit moment zijn wij zeker nog geen topploeg."