Schokkende onthullingen bij Feyenoord: 'Spelers en medewerkers vaker bedreigd'

Schokkende onthullingen bij Feyenoord: 'Spelers en medewerkers vaker bedreigd'

02-02-2016 07:21
20

De dreigementen aan het adres van Marko Vejinovic zijn niet nieuw voor Feyenoord. Volgens De Telegraaf worden spelers, bestuurders en directeuren al bijna tien jaar stelselmatig bedreigd door een klein gedeelte van de aanhang. Er zijn zelfs kinderen van directieleden bedreigd en gemolesteerd op een schoolplein.

Waar de doodsbedreigingen voor Vejinovic openbaar werden, is het gros van de andere dreigementen nooit publiekelijk bekendgemaakt. Politie en het Openbaar Ministerie zijn wel op de hoogte. Een klein gedeelte van de Feyenoord-supporters wil door te bedreigen proberen de dienst uit te maken binnen de club. Eerst ontvangen kopstukken bedreigingen via supporterssites, daarna volgt een verbale of fysieke aanval.

Bij Feyenoord gebeurt dit structureel en het lijkt niet te stoppen. De Rotterdamse politie krijgt het ook maar niet voor elkaar om de bedreigingen te stoppen. De politie wil wel, maar hoeft niet op steun te rekenen van de justitie en de KNVB. Daarnaast worden er geen stadionverboden uitgedeeld en wanneer dat wel het geval is, worden die ontdoken.

Met de doodsbedreigingen voor Vejinovic is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Feyenoord denkt aan een 'cocktail van maatregelen'. "Feyenoord loopt grote imagoschade op door een opeenstapeling van incidenten, die we nadrukkelijk moeten aanpakken", zegt Gudde in De Telegraaf.