PSV houdt adem in: Guardado 'enkele weken' in de ziekenboeg

PSV houdt adem in: Guardado 'enkele weken' in de ziekenboeg

02-02-2016 10:53
35

PSV moet het 'enkele weken' stellen zonder Andrés Guardado. Dat laat de koploper van de Eredivisie dinsdagochtend weten via de officiële kanalen. De Mexicaanse middenvelder viel afgelopen zaterdag uit tijdens het thuisduel met De Graafschap. Hij heeft een verrekking aan zijn hamstrings. 

De vraag is nu of Guardado fit genoeg is om aan te treden in het Champions League-duel met Atlético Madrid op 24 februari. De international moest enkele dagen geleden afhaken met een spierblessure. Aanvankelijk zag de kwetsuur van de linkspoot erg slecht uit. Gevreesd werd voor een lange absentie. Een afwezigheid van enkele weken lijkt dus een relatieve meevaller te zijn voor de Eindhovenaren. 

Op de eigen website schrijft PSV dat Guardado inmiddels is begonnen aan een zogenaamd hersteltraject. Hij werkt de komende dagen en weken een individueel programma af met de fysiotherapeuten van PSV.

Guardado (28) mist sowieso het bekerduel met FC Utrecht van donderdagavond. Ook het uitduel met Utrecht van drie dagen later zal hij zeker moeten missen.