Zivkovic keert terug en krijgt geen basisplek: andere aanvaller krijgt voorkeur

Zivkovic keert terug en krijgt geen basisplek: andere aanvaller krijgt voorkeur

05-02-2016 18:58
15

Richairo Zivkovic werd op de slotdag van de transferperiode teruggehaald door Ajax. De spits speelde weinig in de punt van de aanval als huurling van Willem II. Zivkovic hoeft echter niet direct op speelminuten bij Jong Ajax te rekenen.

Trainers Jaap Stam en Andries Ulderink stellen Zivkovic namelijk niet op in het duel met FC Eindhoven. In Brabant staat namelijk Sam Hendriks in de punt van de aanval. Hij speelde dit seizoen veel wedstrijden als spits van Jong Ajax en deed dat naar behoren. Hendriks scoorde in 1407 competitieminuten elf keer. De 21-jarige aanvaller maakte uit bij Vitesse zijn debuut voor Ajax en leverde toen een assist.

De negentienjarige Zivkovic kwam dit seizoen tot zestien wedstrijden in de hoofdmacht van Willem II, waarvan dertien als basisspeler. In die wedstrijden scoorde de speler in kwestie twee keer. Vorig seizoen was Zivkovic in dienst van Jong Ajax nog goed voor achttien competitiedoelpunten in 25 wedstrijden in de Jupiler League. Overigens begint Frenkie de Jong weer op het middenveld, met onder meer Abdelhak Nouri. Vaclav Cerny heeft ook een basisplek.