Imponerende Veltman 'de schuldige': Hij moet zijn benen bij elkaar houden

Imponerende Veltman 'de schuldige': "Hij moet zijn benen bij elkaar houden"

08-02-2016 09:00
4

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) werd ontsierd door het incident rond Kenneth Vermeer. Maar er zaten ook genoeg mooie momenten tussen, oordeelden de kenners bij Studio Voetbal.

"Wie de beste man van het veld was? Ik zeg Kevin Blom. Hij liet dingen doorgaan op precies het goede moment", zegt Ruud Gullit aan tafel. Bert van Marwijk is het daarmee eens. "Ik heb er met plezier naar gekeken. Er was spektakel, het was spannend. Er was veel strijd. Maar technisch was het inderdaad niet hoogstaand."

Wedden

Meer odds

Joël Veltman, die juist werd geprezen, krijgt van Van Marwijk een 'tikkie'. Het was de schuld van de verdediger dat de 0-1 viel van Jens Toornstra, denkt de oud-bondscoach. "Veltman moet daar geen stap maken. Hij moet zijn benen bij elkaar houden." Jan Mulder: "Jasper Cillessen werd verrast door de actie van Veltman. Hij moet daar geen stap zetten."

Natuurlijk ging het ook over het Vermeer-incident met de pop. "Schandelijk", noemden de tafelgasten het. "Er zijn wat dingen gebeurd. Ik denk dat het goed is dat mensen er wat over zeggen en er wat aan doen. Maar je moet oppassen dat je niet elke week aan dit soort dingen heel veel aandacht gaat geven", zei Youri Mulder. "Het is schandelijk. Maar wat Kuyt zei vandaag, vind ik goed. Even op reageren, uitbannen en er verder geen aandacht meer aan geven."