Zag dat De Jong het moeilijk had, maar zag afscheid niet aankomen

"Zag dat De Jong het moeilijk had, maar zag afscheid niet aankomen"

09-02-2016 20:53
5

Henk de Jong maakte dinsdag bekend dat hij per direct opstapt als trainer van SC Cambuur. Aanvoerder Sjoerd Overgoor betreurt het besluit van de volgens hem nog altijd populaire coach.

De Jong stapte op vanwege de tegenvallende resultaten van Cambuur, dat als huidige nummer zeventien moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. Overgoor voelt zich schuldig, zo laat hij weten aan FOX Sports. "Ik was verrast en teleurgesteld. Voor Henk de Jong vind ik het heel jammer en sneu. Ik heb nauw contact met hem gehad omdat ik aanvoerder ben en zag wel dat hij het moeilijk had. Maar dat hij zou stoppen zag ik niet aankomen."

"Ik denk dat Henk er goed over heeft nagedacht en dat hij zelf het gevoel had dat dit de beste oplossing was voor hem en de club. Wij hadden nog niet het gevoel dat de rek eruit was. De spelers hadden nog goede hoop dat het goed zou komen. Aan de ene kant voel ik me schuldig. Ikzelf steek de laatste weken namelijk ook niet in goede vorm. We hadden graag gezien dat de coach het seizoen met ons had afgemaakt."