Na die wedstrijd tegen Ajax werd ik van camera naar camera gesleept

"Na die wedstrijd tegen Ajax werd ik van camera naar camera gesleept"

12-02-2016 14:08

Drie invalbeurten, 132 minuten speeltijd, drie goals: Roda JC-aanvaller Maecky Ngombo is met recht een supersub te noemen. Na zijn recente gelijkmaker tegen Ajax stond de jonge Belg plots in het middelpunt van de belangstelling.

Of hij al uit zijn droom is ontwaakt? "Dat wel, al blijft het allemaal heel onwerkelijk. Van de ene op de andere dag sta ik midden in de belangstelling. Na de wedstrijd tegen Ajax werd ik van camera naar camera gesleept, voor mij was dat écht een heel grote dag", vertelt Ngombo op de website van Roda. "Net als de wedstrijd tegen FC Utrecht. Zulke belangrijke doelpunten maken, en dan ook nog aan de kant van de Koempeltribune, is geweldig. Het publiek is fantastisch en de punten waren na vijf maanden zonder thuiszege natuurlijk ontzettend belangrijk."

Ngombo wil zo snel mogelijk basiskracht worden bij Roda. Hij hoopt ook snel een profcontract te verdienen. "Samen met mijn zaakwaarnemer heb ik daarover binnenkort een gesprek met de directie. Ik vertrouw op God en daardoor ook in mezelf. Ik hoop dat ik van de trainer nog meer mogelijkheden krijg om aan te tonen wat ik in mijn mars heb. Met zes aanvallers voor twee posities is dat heel moeilijk, maar als ik mijn kans krijg moet ik die pakken. Ik kan namelijk nóg veel beter dan ik tot nu toe heb laten zien."