Hiddink razend populair bij Chelsea-spelers: '98 tot 99 procent wil dat'

Hiddink razend populair bij Chelsea-spelers: '98 tot 99 procent wil dat'

22-02-2016 15:27
19

Guus Hiddink staat er goed op bij de spelers van Chelsea. Als het aan 99 procent van de selectie ligt, blijft de Achterhoeker ook volgend seizoen actief op Stamford Bridge.

Dat beweert middenvelder John Obi Mikel, niet geheel toevallig de speler die sinds de aanstelling van Hiddink als interim-trainer zijn plek in de ploeg terugkreeg. Onder Mourinho was de Nigeriaan volledig uit beeld geraakt. Vorige week maakte hij tegen Paris Saint-Germain het belangrijke uitdoelpunt (2-1 nederlaag, red.).

Antonio Conte, Diego Simeone, Jorge Sampaioli en Massimiliano Allegri worden gezien als grootste kandidaten om het komende zomer van Hiddink over te nemen, maar volgens Mikel hoeft dat helemaal niet. "Als je met de spelers praat, wil 98 of 99 procent dat Guus blijft", zegt Mikel tegen The Telegraph.

"We zijn heel blij, zitten goed in ons vel en hopen dat dit zo doorgaat", aldus de middenvelder. "Om eerlijk te zijn hoop ik echt dat hij blijft. Het is de keuze van de eigenaar, het bestuur en de club. Zij gaan erover. En het hangt ervan af of Guus wil blijven. Hij heeft al gezegd dat hij er tot het einde van het seizoen is, maar je weet maar nooit. Misschien verandert hij van gedachten."