Consternatie bij AZ - Excelsior: Ik kan me er niet meer zoveel van herinneren

Consternatie bij AZ - Excelsior: "Ik kan me er niet meer zoveel van herinneren"

06-03-2016 16:55
7

Consternatie na 63 minuten in de competitiewedstrijd tussen AZ en Excelsior (2-0). De bezoekers uit Rotterdammers denken op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Tom van Weert wordt in tweede instantie afgekeurd.

Na afloop gaat Ron Vlaar in op het onduidelijke voorval. "Die tegengoal was gewoon buitenspel", aldus de aanvoerder van AZ tegen FOX Sports. De verslaggever spreekt dat vervolgens tegen, aangezien op de beelden te zien was dat de goal onterecht geen doorgang vond.

Wedden

Meer odds

Nog altijd is niet duidelijk waarom scheidsrechter Bas Nijhuis de goal afkeurde. Van Weert zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan, maar er wordt ook gerept over een vermeende handsbal. Op advies van de grensrechter besloot Nijhuis het doelpunt niet toe te kennen.

"De bal werd aangeraakt door de speler", houdt Vlaar vol. "Dan is het nog geen buitenspel? Dan zijn we goed weggekomen." Met een uitgestreken gezicht: "We hebben goed geappelleerd. De grensrechter twijfelde. Dat hebben we goed gedaan. Ik kan me verder niet zoveel herinneren van deze wedstrijd."