Eerste FA Cup-nederlaag sinds 2013 komt Arsenal duur te staan

13-03-2016 16:28
12

De droom van Arsenal om dit seizoen de FA Cup te prolongeren is definitief voorbij. Watford was in de kwartfinale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi te sterk voor de hoger aangeslagen stadgenoot.

Arsenal verloor in februari 2013 voor het laatst in de FA Cup en trad dus met het nodige zelfvertrouwen aan in het eigen Emirates Stadium. De ploeg van Arsène Wenger kon dat echter niet vertalen in het spel. Het dappere Watford, met Nathan Aké in de basis, was in grote delen van het duel de betere partij en kwam kort na rust ook op voorsprong.

Odion Ighalo, die bezig is aan een uitstekend seizoen, opende na vijftig minuten de score. Even later werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers, dankzij een wereldgoal van Adlene Guedioura. De Watford-speler liet doelman David Ospina kansloos met een kanonskogel: 0-2.

Arsenal ging vervolgens met man en macht op zoek naar doelpunten. Na 88 minuten lukte dat ook, door een doelpunt van Danny Welbeck. De spits transformeerde binnen de minuut echter van hero tot zero, door in de 90e minuut een droomkans knullig om zeep te helpen. Watford hield uiteindelijk stand en is verzekerd van een plek in de halve finale van de FA Cup. Het was overigens de eerste overwinning van The Hornets bij Arsenal ooit.