Viertal meldt zich met blessures af bij Blind; bondscoach roept Feyenoorder op

Viertal meldt zich met blessures af bij Blind; bondscoach roept Feyenoorder op

20-03-2016 22:22
23

Liefst vier spelers hebben zich bij bondscoach Danny Blind afgemeld voor de aanstaande oefeninterlands met Frankrijk en Engeland. Daryl Janmaat, Erik Pieters, Ron Vlaar en Jürgen Locadia zijn in de afgelopen dagen geblesseerd geraakt en moesten dus afhaken. 

De KNVB meldt zondagavond via de officiële kanalen dat Feyenoord-back Rick Karsdorp is opgeroepen als vervanger. Stoke City-back Pieters heeft net als Ron Vlaar (AZ) last van zijn kuit. Janmaat (Newcastle United) kampt met een knieblessure. Locadia raakte tijdens het duel tussen PSV en Ajax geblesseerd aan zijn enkel. 

Voor de PSV-spits is zijn afmelding extra zuur. De 22-jarige Locadia hoopte komende week zijn debuut te maken in Oranje. De vorige keer dat hij geselecteerd werd voor het Nederlands elftal, ging het feest ook al niet door. Toen werd een oefeninterland tegen Duitsland op het laatste moment afgelast in verband met terreurdreiging.

Karsdorp kan wél zijn debuut gaan maken. De rechtsback van Feyenoord maakte al een keer eerder deel uit van de voorselectie van Blind. Hij behoorde ditmaal niet tot de groep spelers die de bondscoach aanvankelijk had opgeroepen.