Plottwist voor opgeleefde Ajacied: Clubleiding was duidelijk: ik mocht niet weg

Plottwist voor opgeleefde Ajacied: "Clubleiding was duidelijk: ik mocht niet weg"

21-03-2016 06:30
3

Bijna geruisloos deelde Nick Viergever zondag mee in de feestvreugde van Ajax. Zijn solide optreden in Eindhoven bezorgde Luuk de Jong een frustrerende middag, maar bescheiden nam de Rotterdammer de complimenten daarover na afloop in ontvangst. 

Yorick Hokke
EINDHOVEN

Samen met Mike van der Hoorn maakte Viergever de PSV-clubtopscorer (negentien doelpunten) onschadelijk. "PSV speelt vaak de lange bal richting De Jong, daar is hij ook sterk in. Ik moest ervoor zorgen dat hij niet veel kon koppen, zodat hij de tweede bal niet voor zijn ploeggenoten kon neerleggen. Daar stonden Mike, Nemanja (Gudelj) en ik voor. Dat hebben we goed gedaan", analyseert Viergever tegenover VoetbalPrimeur.

Het verdedigingsduo Van der Hoorn-Viergever, twee spelers die lange tijd in hetzelfde schuitje zaten bij Ajax. Amper in beeld bij trainer Frank de Boer, hun wedstrijden vaak spelend op maandagavond bij de Amsterdamse beloften. Allebei snakkend naar een vertrek, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd door de clubleiding. En plotseling kwam daar, vlak na de winterstop, hun kans door de blessures van Jaïro Riedewald en Kenny Tete.

"Dan ga je om je heen kijken"
Viergever geniet dan ook weer bij Ajax. "Ja, natuurlijk. Dat is alleen maar leuk. In de voetballerij denk je op sommige momenten dat er geen perspectief meer is en op andere momenten zit je er lekker in. Dat hoort erbij. Nu moet ik mijn kansen pakken. Dit moet ik door kunnen zetten", aldus de verdediger, die erkent dat hij wel eens aan een vertrek dacht. 

"Ik ben op een leeftijd dat je iedere week wil spelen. Als dat één keer in de maand is, is dat zeker niet genoeg voor mij. Dan ga je om je heen kijken. Ajax was in de winterstop heel duidelijk: ik mocht niet weg. Of er interesse was? Dat doet er nu niet meer toe. Ik mocht sowieso niet weg, dus dat was vrij kansloos. Dan moet je hard blijven trainen en wachten op je kans. Die is er nu gekomen."

Door de zege in Eindhoven lonkt de titel plotseling voor Ajax. Zeker gezien het feit dat PSV nog naar AZ en PEC Zwolle moet afreizen. "Dat zegt niet zoveel", aldus Viergever. "Zij laten punten liggen tegen sc Heerenveen, wij tegen NEC. Andere ploegen spelen ook nog voor de play-offs of tegen degradatie. Daarom is iedere wedstrijd gewoon weer heel moeilijk. Dan maakt het programma niet zoveel uit."