Puntenaftrek dreigt voor terugtrekkend FC Twente: KNVB buigt zich over zaak

Puntenaftrek dreigt voor terugtrekkend FC Twente: KNVB buigt zich over zaak

21-03-2016 21:08
38

FC Twente moet opnieuw vrezen voor een straf van de licentiecommissie. Puntenaftrek dreigt voor de Enschedese club, die de reeds ingediende jaarrekening over het seizoen 2014/15 heeft ingetrokken.

De reden voor het intrekken van de jaarrekening is het interne onderzoek naar transfers en aanpassingen in dat boekjaar met betrekking tot de transfer van Dusan Tadic. De zaakwaarnemer van de Servische aanvaller heeft nog 1,8 miljoen euro te goed van FC Twente. "Die overeenkomst en eventueel daaruit voortvloeiende fiscale consequenties hebben een grote impact op de jaarcijfers 2014/15", meldt interim-directeur Onno Jacobs aan Voetbal International.

"Het intrekken van de jaarrekening zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met puntenaftrek. In dat geval moeten we accepteren dat FC Twente opnieuw de wrange vruchten plukt van het gevoerde beleid in de achterliggende periode."

Een straf is inderdaad aanstaande, zo meldt de KNVB via een statement. 'FC Twente heeft binnen het huidige plan van aanpak drie maal niet voldaan aan de financiële doelstellingen. Als gevolg daarvan kreeg FC Twente eerst een publieke waarschuwing en daarna twee keer drie winstpunten in mindering. De volgende mogelijke sancties uit dit zelfde sanctietraject zijn nogmaals drie punten in mindering en vervolgens uiteindelijk het verlies van de licentie.'